Regler för roulette

För att spela Roulette är det bra att kunna de grundläggande reglerna, detta gäller alla casinospel, det är dumt att kasta sig in i ett spel om pengar utan att veta hur det fungerar.

Målet med Roulette

Målet när man spelar Roulette är inte svårt att förstå, det gäller att välja rätt nummer, färg eller siffersekvens som den lilla vita kulan kommer att stanna på. Det finns specifika odds för varje satsning som går att göra och när kulan landat ser man på en gång om man vunnit eller förlorat. Här kommer vi nu att beskriva de grundläggande satsningstyper som finns i spelet roulette.

Spelplanen i roulette

Spelplanen i roulette

Inside och outside

Det finns alltså två grundläggande kategorier för satsningar i roulette, inside bets och outside bets. Om du verkligen vill förstå spelet Roulette är det viktigt att du lär dig alla underkategorierna också med olika typer av satsningar.

Det man kallar för Inside bet i Roulette är helt enkelt numren på hjulet, på numren går det att satsa på flera olika sätt och oddsen är olika för varje satsning. Du kan satsa på följande sätt:

 

Enkelnummer som betalar 35 – 1

Två nummer, du satsar på två nummer samtidigt vilket betalar 17 – 1

Hörn, du kan satsa på fyra nummer samtidigt vilket betalar 8 – 1

Rad, du satsar på en rad med tre nummer samtidigt vilket betalar 11 – 1

Dubbelrad, du satsar på två rader som ligger angränsande till varandra vilket betalar 5 -1

 

Om man verkligen vill ha en stor chans att vinna är det kanske bättre att spela på det man kallar för Outside bet. Dem har visserligen lägre odds men du har större chans att vinna på denna typ av satsningar. Man kan kombinera Outside och Inside bets och en del spelare gör det, på det sättet har man satsat med både hög och låg risk att förlora sina pengar samtidigt. Outside bets består av följande satsningar:

 

Hög eller låg, detta betyder att du satsar på att kulan ska hamna antingen mellan 19 och 35 vilket är hög eller att den ska hamna mellan 1 och 18 vilket är låg. Betalningen på dessa satsningar är 1 – 1.

Udda eller jämnt, du satsar på att det ska bli ett udda eller jämnt nummer vilket betalar 1 – 1.

Svart eller Rött, du satsar på att kulan ska hamna på svart eller rött vilket betalar 1 – 1.

Dussin, här satsar du på att kulan antingen ska hamna på 1-12, 13-22 eller 23-35 vilket betalar 2 – 1.

Kolumner, du satsar på en rad av 12 nummer vilket betalar 2 – 1.